The Forest Pond House, Hampshire



This wooden folly cantilevers across a garden lake to create a meditation room and children's play den for a family living in Hampshire, England. Nestled amongst the trees at the water's edge, The Forest Pond House is the first built project by London studio TDO and has a curved body constructed using sheets of plywood and copper.

The architects combined two concepts for the design of the structure. "The children's den programme was about hiding and playing in the woods, and the meditation programme was about focus, relaxation and immersion in the environment," architect Tom Lewith told Dezeen. A glazed end wall frames a view out across the surface of the pond and the floor staggers down to create a window seat for one or two people.


Powered by Blogger.